su kaçağı tespit for Dummies

Wiki Article

Son teknoloji cihazlarımız sayesinde, su sızıntılarının kaynağını hassas bir şekilde belirleriz, böylece gereksiz yere yapılan işlemleri önler ve zamandan tasarruf sağlarız.

Su kaçağı tespiti sırasında, evinizin içindeki ve dışındaki boru hatlarının incelenmesi önemlidir. Tesisat sisteminizin detaylı bir analizi yapılmalı ve olası zayıf noktalar belirlenmelidir.

Banyoda su birikmesi, banyo giderinde tıkanıklık olduğu anlamına gelir. Evet, bu durumda alt katın tavanından su geliyor olabilir. Ancak bu durum tıkanıklık ile ilgili değil. Banyoda bulunan fayanslardan kaynaklanan bir durum olur. Banyoda bulunan fayansların aralarında derz dolgu bulunur.

Kalorifer tesisatında su kaçağını kombi basınç göstergesinden tespit edilebilir. Her defasında kombinin basıncı düşüyorsa ve devamlı olarak su takviyesi yapmak zorunda kalıyorsanız kombi tesisatında su kaçağı olabileceği anlamına geliyor. three-4 ayda bir yarım bar oranında azalma mevcutsa, bu usual bir durumdur.

Su kaçağı tespiti için kullanılan en yaygın cihazlardan biri termal kameralardır. Termal kameralar, sıcaklık farklılıklarını algılayarak su sızıntısının olduğu bölgeleri belirleyebilir.

Bu zor görevleri kolaylaştırmak ve son derece profesyonel bir şekilde halletmek için Mr Usta ekibi her an yanınızda ve yalnızca bir tık uzağınızda!

Tuvaletin tavanından su akıyor. Komşuya durumu söyledik, üst komşunun banyosunda su birikiyormuş ve ondan dolayı olduğunu ilgileneceğini söyledi. Ancak kafamı karıştıran şey gider borularında bir tıkanıklık olursa bizim tuvaletin tavanından su gelir mi?

Kaçıran bölge büyükse su sızıntısı su tesisatçısı duvarlarda ve zeminde yoğun ıslaklığa sebep olur ve alt kata damlama olarak kendini gösterir. Duvarda su kaçağı bulma işlemi gelişmiş kameralı cihazlarla yapılmalıdır. Mersin tesisat firmamız son sistem kameralı cihazlarla duvar tesisat su kaçağını bulmaktadır.

Akustik dinleme cihazları su kaçak tespiti da su kaçağı tespitinde sıklıkla kullanılan bir diğer araçtır. Bu cihazlar, suyun borular içinde geçerken oluşturduğu sesleri algılayarak sızıntının olduğu noktayı belirleyebilir.

Termal Kamera Cihazları : Termal kameralar, ısıya duyarlı olup en ufak su tesisatçısı ısıyı algılayabilir. Genellikle kalorifer tesisatları ve sıcak su tesisatlarında kullanılan bu cihazlar boruların zemin altından, duvardan geçişini görüntülenmesini sağlar.

Su tüketimini evimizin hemen hemen her alanında kullanırız. Bundan dolayı her alanda su kaçağı sorunu çıkabilmektedir bu kimi zaman mutfak dolabının altı kimi zaman tuvalet veya duşa kabin altı gibi alanlarda su kaçağı problemi ile karşılaşılmaktadır.

Arızalar büyük paralar harcanan işler değildir işiniz her ne olursa olsun biz yapmıyor olsak dahi bilgilerimizi ve tecrübemizi su kaçağı tespiti sizinle paylaşabiliriz Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.

Duvarlarda oluşan su sızıntısını bulmanın farklı yöntemler ile bulunabilir. Oda içerisinde parkelerde yada halılarda ıslanma fark edebiliriz. Zeminde köşelerde ıslaklı nem rutubet bulunduğu zaman duvarda su kaçağı var demektir. Duvarlarda boyada değişiklik olup olmadığına bakılmalıdır.

Su su kaçak tespiti kaçağının sesi genellikle su sızıntısı olan bölgede yoğunlaşır ve akustik dinleme cihazları sayesinde hassas bir şekilde yer tespiti yapılabilir.

Report this wiki page